Το Θέατρο Αγγέλων Βήμα γιορτάζει τα 10 του χρόνια με μία εμπνευσμένη θεατρική σαιζόν

Το Θέατρο Αγγέλων Βήμα γιορτάζει τα 10 του χρόνια με μία εμπνευσμένη θεατρική σαιζόν

Η Μαργαρίτα Δαλαμάγκα και η Λεία Βιτάλη σε στιγμιότυπο από τη συνέντευξη τύπου στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο δεκάχρονο πια, Θέατρο Αγγέλων Βήμα η συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του θεατρικού προγραμματισμού του για τη σαιζόν 2015-16.Τη συνέντευξη τύπου προλόγισε η Μαργαρίτα Δαλαμάγκα, ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη του θεάτρου, η οποία έπειτα από έναν σύντομο απολογισμό των δέκα χρόνων καλλιτεχνικής ζωής του Αγγέλων Βήμα, αναφέρθηκε στο Φεστιβάλ διαρκείας Ελληνικού Θεατρικού Έργου του 21ου αιώνα που έχει καθιερωθεί από πέρυσι και “δεν αποτελεί εγχείρημα, αλλά θεσμό”, όπως τόνισε. Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η καλλιτεχνική υπεύθυνη του φεστιβάλ, Λεία Βιτάλη, η οποία αναφέρθηκε στην ιστορία αλλά και στη σημασία ενός τέτοιου φεστιβάλ, καθώς “για να υπάρξει ελληνικό έργο πρέπει να υπάρχουν σκηνές πρόθυμες να το ανεβάσουν”. Στόχος του, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι το σύγχρονο ελληνικό έργο του 21ου αιώνα να λειτουργήσει ως πρεσβευτής που θα αναδείξει τους προβληματισμούς αλλά και τις δυνατότητες της χώρας μας, όπως άλλωστε έχουμε γνωρίσει και αγαπήσει ξένες χώρες.

Το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ που στηρίζει το σύγχρονο Ελληνικό θεατρικό έργο και καθιστά ικανή τη γνωριμία του με το κοινό μέσα από ολοκληρωμένες θεατρικές παραστάσεις, έχει ως εξής:

Δεύτερος Χρόνος του Φεστιβάλ Διαρκείας Ελληνικού Έργου του 21ου αι. στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα

Επαναλήψεις:

1.      Πόρτες της Χρύσας Σπηλιώτη σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου

Ρεμούνδου Δευτέρα 8 μμ και Τρίτη 9 μμ από 5/10 έως 10/11/2015

2.      Άγριες Νότες της Νίνας Ράπη σε σκηνοθεσία Χρύσας Καψούλη

Τετάρτη 8 μμ και Πέμπτη 9 μμ από 7/10 έως 12/11/2015

Νέα έργα:

1. Όταν ο λύκος δεν είναι εδώ της Μαρίας Λαινά σε σκηνοθεσία

Μαρίας Κατσανδρή από 16/11 έως 22/12/2015

2. Τα 4 τετραγωνικά της Άρτεμης Μουστακλίδου σε σκηνοθεσία

Βαγγέλη Λάσκαρη από 28/12/2015 έως 2/2/2016

3. Πεταλούδα σε πηγάδι του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη σε σκηνοθεσία

Στηβ Κρικρή από 8/2 έως 15/3/2016

4. Μήδεια του Δημήτρη Ζουγκού σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου

Ρεμούνδου από 21/3 έως 26/4/2016

5. Ποιο σώμα; της Ελένης Κοσμά και Κορίνας Κονταξάκη σε σκηνοθεσία Μενέλαου Καρατζά από 9/5 έως 14/6/2016

·         Παραστάσεις των νέων κάθε Δευτέρα και Τρίτη 7.30 μμ.

·         Κάθε έργο παρουσιάζεται για 12 παραστάσεις.

Έπειτα, η Μαργαρίτα Δαλαμάγκα σχολίασε την υιοθέτηση μιας θεματικής ενότητας για κάθε χρόνο, η οποία επιλέγεται με γνώμονα την κοινωνία. Για τη φετινή καλλιτεχνική χρονιά, ο τίτλος είναι “Ιστορίες Φύλων”, ο οποίος όπως ανέφερε η κ. Δαλαμάγκα, δηλώνει την αναζήτηση της σημασίας που έχει το φύλο στο να επηρεάζει τους ήρωες.

Τον λόγο πήρε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ένα πλήθος συντελεστών των παραστάσεων που αναμένεται να παρουσιαστούν στο Αγγέλων Βήμα για τη φετινή θεατρική χρονιά. Μερικοί απ΄αυτούς είναι οι: Λίλλυ Μελεμέ, Δημήτρης Μυλωνάς, Μιχάλης  Καλαμπόκης, Κωνσταντίνος Τσακανάκης, Παύλος Κοντογιαννίδης, κ.ά.

Το φετινό ρεπερτόριο του Θεάτρου Αγγέλων Βήμα, περιλαμβάνοντας σπουδαίους συγγραφείς όπως ο Τζο Όρτον, Φρανκ Βέντεκιντ, Ερρίκος Ίψεν και Βιρτζίνια Γουλφ, αναδεικνύει τόσο την παγκόσμια όσο και την ελληνική δραματουργία, στην οποία δίνει ιδιαίτερο βήμα, δυναμική και παλμό με το σημαντικό εγχείρημα-θεσμό του Φεστιβάλ διαρκείας Ελληνικού Έργου του 21ου αιώνα που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά.

Πληροφορίες θεάτρου Αγγέλων Βήμα

·         Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, Τηλέφωνο: 2105242211.

·         Χάρτης

·         Facebook, Site

Πηγή:artic.gr