ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΙΟ

Συνέντευξη στο Γιάννη Ντάσιο

Από τον Βασίλη Χάγιο

Συναντήσαμε τον ανερχόμενο και ταλαντούχο ηθοποιό Γιάννη Ντάσιο που συμμετέχει στην παράσταση «Είναι Τρελοί Αυτοί οι Γαλάτες» που παίζεται στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα». Επίσης μας μίλησε για την συνεργασία του με τον σκηνοθέτη και δάσκαλο του Μιχάλη Καλαμπόκη, αλλά και για τα προσεχή σχέδια του.

Σας βρίσκουμε στη παράσταση «Είναι Τρελοί Αυτοί οι Γαλάτες» που παίζεται αυτή τη περίοδο στο θέατρο «Αγγέλων βήμα». Μιλήστε μας για το έργο και για τον ρόλο ή τους ρόλους που υποδύεστε.

 Το έργο αποτελείται απο 5 άτιτλες φάρσες του 15ου – 16ου αίωνα και παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Παίρνω μέρος σε 3 φάρσες στην πρώτη υποδύομαι ένα πάρα πολύ εκνευρισμένο, υστερικό δικαστή, Μετά εμφανίζομαι στην σκηνή ως τον Ζακό είναι ο εραστής μια παντρεμένης κυρίας, της Ντεζιρέ αργότερα μπαίνει και ο άντρας της ο Λουμπίν στην σκηνή και στην τελευταία ως ένας πορτιέρης όπου μαγεύεται από την παρουσία. Βέβαια όλος ο θίασος βρίσκεται συνέχεια σε εγρήγορση, είμαστε όλοι «Alert!», καθώς παίρνουμε πολλούς διαφορετικούς ρόλους κατα την διάρκεια της παράστασης.

 

 

Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο δάσκαλος σας Μιχάλης Καλαμπόκης. Πώς είναι να συνεργάζεστε με τον δάσκαλο σας; Πως προέκυψε η συνεργασία σας;

 Ο Μιχάλης Καλαμπόκης είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και ένας εξαιρετικός συνεργάτης Ηθοποιός – Σκηνοθέτης – Δάσκαλος. Νιώθω πολύ τυχερός που έχω την ευκαιρία να συνεργάζομαι μαζί του. Είναι ένας νέος άνθρωπος με πάρα πολύ ενέργεια και πολύ αγάπη για αυτό που κάνει.

 

Στο κείμενο του έργου τι σας άρεσε;

 Το χιούμορ, οι ατάκες είναι απλά πανέξυπνες, η γρήγορη ροή του κειμένου και οι χαρακτήρες.

 

Η παράσταση αυτή είναι βγαλμένη από την Αναγέννηση και το θεατρικό έργο στηρίζεται στο είδος της φάρσας. Πόσο δύσκολο είδος είναι η φάρσα; Σας αρέσει αυτό το είδος; Υπάρχει άλλο είδος θεάτρου που να προτιμάτε περισσότερο ή λιγότερο;

Τo συγκεκριμένο είδος είναι πολύ απαιτητικό η γρήγορη ροή, το να προσέχεις να μην παρασυρθείς, έντονα κινησιολογικό, όπως προείπα είμαστε όλοι «Alert!» συνέχεια. Με το είδος της φάρσας δεν είχα ασχοληθεί, είναι άκρως ενδιαφέρον και πολύ διαφορετικό. Δεν μπορώ να πώ οτι προτιμώ κάποιο είδος περισσότερο απο κάποιο άλλο, όλα έχουν τον σκοπό τους και τον στόχο τους.

 

Ο σκηνοθέτης σας είναι και δάσκαλος σας. Πόσο σημαντικό είναι να σας δίνεται η ευκαιρία να παίξετε στο θέατρο, όταν στην Ελλάδα αποφοιτούν πολλοί νέοι ηθοποιοί που δεν μπορούν εύκολα να βρουν δουλειά στο χώρο;

Η κατάσταση στην χώρα δεν είναι και η καλύτερη τα τελευταία χρόνια, είμαι πολύ τυχερός οπου μου δίνεται η ευκαιρία να είμαι στο θέατρο ενεργά και ιδίως όταν η συγκεκριμένη ευκαιρία μου δίνεται απο έναν άνθρωπο που εκτιμώ ιδιαίτερα.

 

 Έχετε σπουδάσει Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και γενικά ότι έχει σχέση με υπολογίστες. Ασχολέιστε με αυτό το αντικείμενο ή η ζωή σας είναι το θέατρο;

Δεν ασχολούμαι την συγκεκριμένη περίοδο με την πληροφορική. Όλη η προσοχή μου είναι στην σχολή και στην παράσταση.

 

 Επίσης έχετε συνεργαστεί με την Κάρμεν Ρουγγέρη. Πως ήταν η συνεργασία σας; Σας έδωσε συμβουλές;

 Με την κυρία Ρουγγέρη δεν συνεργαστήκαμε ακριβώς, πιο παλιά ήταν δασκάλα μου. Είχαμε ασχοληθεί με το παιδικό θέατρο. Είναι ένας ευχάριστος άνθρωπος. Αυτό που έδινε ως συμβουλή είχε να κάνει σχέση με το να είμαστε αληθινοί και πάνω και κάτω απο την σκηνή.

 

Πιστεύετε ότι το θέατρο «γιατρεύει» τις ψυχές των θεατών; Πως ανταποκρίνεται το κοινό στις παραστάσεις;

 Σε μια τέτοια εποχή οπου η καθημερινότητα μας φέρνει αντιμέτωπους με ένα σωρό δυσκολίες και προβλήματα, νιώθω πως ναι, το θέατρο γιατρεύει ψυχές. Όλοι θέλουμε έστω για μια στιγμή να ξεφύγουμε απο την πραγματικότητα να δούμε ή να νιώσουμε κάτι διαφορετικό. Το κοινό είναι πάντα θετικό βλέπεις  χαμόγελα, χαρούμενα πρόσωπα, το κοινό διασκεδάζει με όσα συμβαίνουν επι σκηνής.

 

 Επίσης έχετε συμμετάσχει σε ροκ συγκροτήματα, γράφετε στίχους, κάνετε ζογκλερικά. Τι σας γεμίζει απ’ όλα αυτά;

 Όλα αυτά είναι ένας τρόπος έκφρασης να αποτυπώσεις αυτά που έχεις μέσα στο μυαλό σου και να τα μοιραστείς με διαφορετικούς τρόπους. Τη μουσική ή την κίνηση του σώματος μέσω «κόλπου» παίζοντας poi (είδος ζογκλερικών). Ίσως τα ζογκλερικά λίγο περισσότερο και γι’ αυτό τα εξασκώ ακόμα αν βρώ λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

 Ποια είναι τα θεατρικά σας όνειρα;

Να δω πολλά είδη θεάτρου και να δοκιμαστώ σε αυτά. Να γνωρίσω διαφορετικούς ρόλους και «ακραίες» καταστάσεις μέσω του θεάτρου.

 

Ο χώρος της τηλεόρασης σας ενδιαφέρει; Θα θέλατε να ασχοληθείτε με τη τηλεόραση; Σας έχει γίνει κάποια πρόταση;

 Όχι δεν μου έχει γίνει κάποια πρόταση, αλλά ναι θα με ενδιέφερε. Η τηλεόραση είναι ένα ξεχωριστό και διαφορετικό κομμάτι στο συγκεκριμένο επάγγελμα.

 

 Πότε είστε πραγματικά ευτυχισμένος;

 Όταν βρίσκομαι δίπλα σε δικά μου άτομα και νιώθω ηρεμία. Ηρεμία και αγάπη.

Μέχρι που θα φτάνατε για έναν έρωτα;

Θα απαντήσω με ένα quote.

“We loved with a love that was more than love.”

        -Edgar Allan Poe

 

Τα προσεχή σχέδια σας;

Αυτή την στιγμή όλη μου η προσοχή είναι στην σχολή και στην παράσταση. Αφού ολοκληρωθούν οι πιο κοντινοί στόχοι θα δούμε τα επόμενα σχέδια – στόχους