Συνέντευξη με τη Νάνσυ Ρηγοπούλου

Συνέντευξη στη Νάνσυ Ρηγοπούλου

Από τον Βασίλη Χάγιο

Συναντήσαμε την ανερχόμενη και ταλαντούχα ηθοποιό Νάνσυ Ρηγοπούλου και μας μίλησε για την παράσταση «Είναι Τρελοί Αυτοί οι Γαλάτες» που παίζεται στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα». Επίσης μας μίλησε για τη συνεργασία της με τον σκηνοθέτη και δάσκαλο της Μιχάλη Καλαμπόκη, αλλά και για τα προσεχή σχέδια της.

Σας βρίσκουμε στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα» στη παράσταση «Είναι τρελοί αυτοί οι Γαλάτες». Μιλήστε μας για την παράσταση και για την επιλογή του έργου.

Βρισκόμαστε σε ένα Γαλατικό χωριό της αναγέννησης, με τους κατοίκους να δημιουργούν μεταξύ τους ξεκαρδιστικές φάρσες επηρεασμένοι από γεγονότα που συμβαίνουν στα σπίτια τους και στο χωριό τους. Βλέπουμε άνδρες ερωτιάρηδες, κουτούς, πονηρούς αλλά και οι γυναίκες «δεν πάνε πίσω» όλες τους διαθέτουν τη γυναικεία πονηρία και ευστροφία. Κουτσομπόλες, ναζιάρες γκρινιάρες, σωστές καταφερτζούδες που  είναι πάντα σε ετοιμότητα για κάθε σκανδαλιά .Και όλα αυτά στα πλαίσια  της  κομέντια ντελ άρτε, του σλάπστικ βουβού κινηματογράφου με έντονα ξεκαρδιστικά γκάγκ στοιχεία.

 

Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο δάσκαλος σας Μιχάλης Καλαμπόκης. Πώς είναι να συνεργάζεστε με τον δάσκαλο σας; Πως προέκυψε η συνεργασία σας;

Ο Μιχάλης Καλαμπόκης είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός και ένας τρομερά ευρηματικός σκηνοθέτης, έχει πάντα τόσες ιδέες άλλα και λύσεις για το οτιδήποτε μπορεί να υπάρξει σε μια σκηνή. Βέβαια σε αυτό μετράει και η εμπειρία που διαθέτει, ενώ είναι τόσο νέος και αυτό είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Το να συνεργάζεσαι με τον δάσκαλο σου είναι ευτυχία καθώς υπάρχει μια ασφάλεια και οικειότητα μεταξύ σας, ξέρει τις δυνατότητες σου, τα λάθη σου και θα είναι δίπλα σου να σε βοηθήσει. Νιώθω ευγνώμων που συνεργάζομαι με το Μιχάλη Καλαμπόκη και που μου έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχω σε αυτή του τη δουλειά, αφήνοντάς με με τις καλύτερες εμπειρίες για έναν νέο ηθοποιό.

 

 

Μιλήστε μας για τον ρόλο ή τους ρόλους που υποδύεστε. Αντιμετωπίσατε δυσκολίες στις πρόβες;

Μέσα στο έργο συχνά όλοι μας εμφανιζόμαστε,  καθώς στο Γαλατοχώρι όλοι είμαστε παντού. Ο κύριος ρόλος μου είναι η Μαρί μια γλυκιά χαριτωμένη κοπέλα με όχι όμως ιδιαίτερη εξυπνάδα, είμαι παντρεμένη με τον Μπερνάρ τον ομορφονιό του χωριού που και αυτόν δεν το λες και σπίρτο. Η φάρσα ξεκινάει όταν υποψιάζομαι ότι με απατά και εκεί με τη βοήθεια της γειτόνισσας μου Κολέτ προσπαθώ να φερθώ «έξυπνα» για να  βρω ποια είναι η ερωμένη του.  Η δυσκολία σε αυτό είναι ότι θα πρέπει συνέχεια από τη στιγμή που αρχίζει η φάρσα να είσαι μέσα σε αυτή την κατάσταση. Εγώ συνωμοτώ για να ξεσκεπάσω τον άντρα μου, αλλά το κόλπο πρέπει να είναι καλά στημένο να είμαι πειστική και σε εγρήγορση.

Στο κείμενο του έργου τι σας άρεσε;

Το κείμενο είναι σε μετάφραση της Μαργαρίτας Δαλαμάγκα, έχει απλό και άμεσο λόγο με έξυπνες ατάκες και γρήγορο ρυθμό που με την σκηνοθεσία έχει καταλήξει σε ένα ξεκαρδιστικό έργο.

Ο σκηνοθέτης σας όπως προείπαμε είναι και δάσκαλος σας. Πόσο σημαντικό είναι να σας δίνεται η ευκαιρία να παίξετε στο θέατρο, όταν στην Ελλάδα αποφοιτούν πολλοί νέοι ηθοποιοί που δεν μπορούν εύκολα να βρουν δουλειά στο χώρο;

Όπως είπα και πριν είμαι πραγματικά ευγνώμων που μπορώ, ενώ είμαι ακόμα στη σχολή να δουλεύω επαγγελματικά στο θέατρο και να συνεργάζομαι με επαγγελματίες, αλλά και με τους συμφοιτητές μου, δεν ξέρεις πότε και εάν θα ξανά βρεθούμε μαζί στη σκηνή. Είναι μεγάλη ευκαιρία για εμάς να δουλεύουμε στο θέατρο αυτή την εποχή, η οποία είναι δύσκολη για  τους νέους καθώς δεν έχουμε πολλές επιλογές και μας περιμένει ένα αβέβαιο μέλλον. Κάνουμε θυσίες για να  είμαστε στο θέατρο και να σπουδάζουμε αυτό που αγαπάμε, σε μια χώρα που περνά δυσκολίες. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που είχα αυτή την ευκαιρία. 

 

Πώς μπήκε το μικρόβιο της υποκριτικής;

Θα πω τα κλασσικά, γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Από πέντε ετών φορούσα ρούχα και παπούτσια, κρατούσα μεγάλες τσάντες και έπαιζα ρόλους  διπλούς και τριπλούς. Το γεγονός ίσως ότι είμαι μοναχοπαίδι και δεν είχα παρέα με έκανε να παίζω μόνη μου. Όταν με άκουσε η μάμα μου «να παραμιλάω» με πήγε σε μια θεατρική  ομάδα, έτσι μπορώ να πω ό,τι  σ' ένα μεγάλο μέρος της ενίσχυσης του μικροβίου, οφείλεται η μητέρα μου και την ευχαριστώ, γιατί έτσι κάνω αυτό που αγαπώ.

 

Ποια είναι τα θεατρικά σας όνειρα;

Ονειρεύομαι να δουλεύω πολλές ώρες στο θέατρο σε όμορφες δουλειές με αξιόλογους ανθρώπους.

 

Ο χώρος της τηλεόρασης σας ενδιαφέρει; Θα θέλατε να ασχοληθείτε με τη τηλεόραση; Σας έχει γίνει κάποια πρόταση;

Ο χώρος της τηλεόρασης είναι γοητευτικός αλλά και δύσκολος, θα ήθελα κάποια στιγμή να δουλέψω στην τηλεόραση ως ηθοποιός, θα ήταν  μεγάλη ευκαιρία. Βέβαια, σε κάτι που θα ταιριάζει με την αισθητική και τους στόχους που έχω για την τέχνη που  υπηρετώ. Προς το παρόν, δεν μου έχει γίνει κάποια πρόταση, οπότε  μέχρι τότε βλέπουμε.

 

Τα προσεχή σχέδια σας;

Αυτό που έχω ως προτεραιότητα είναι η σχολή μου, να εκπαιδευτώ μέσα σε αυτήν και να βγω με όλα τα εφόδια για να εργαστώ στο θέατρο. Από εκεί και πέρα, τρέχουν και κάποιες άλλες θεατρικές προτάσεις και δουλειές, που για κάποιες από αυτές έχω ήδη αρχίσει πρόβες. Η ξεκούραση λοιπόν είναι δεδομένη, χαίρομαι όμως να υπάρχει δουλειά και δημιουργία.