Παράσταση: Ίων του Πλάτωνα - Ένα μικρό συμπόσιο

Παράσταση- Ίων του Πλάτωνα- Ένα μικρό συμπόσιο

Αγαπητοί μου φίλοι,

 

Στις 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30 θα παρασταθεί στο χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου της Ελευσίνας για τα Αισχύλεια 2016, ο πλατωνικός διάλογος Ίων υπό τον τίτλο: Ίων του Πλάτωνα - Ένα μικρό συμπόσιο, ως σύλληψη και σκηνοθεσία της Νάνας Παπαδάκη (που θα με συντροφεύει και πάνω στη σκηνή μαζί με τριμελή γυναικείο χορό και τρεις μουσικούς επί σκηνής).

 

Ο διάλογος εξετάζει κατά πόσον η Ραψωδική τέχνη (δηλαδή αυτών που απήγγειλαν ρυθμικά και παραστατικά στην Αρχαιότητα τα έπη, προσθέτοντας και σχόλια) είναι ζήτημα τεχνικής και γνώσης, ή θείας μοίρας. Όσα λέγονται γενικεύονται άμεσα στους ίδιους τους ποιητές, τους τότε, μα και τους σημερινούς, ηθοποιούς. Ο γενικότερος κωμικός τόνος κ' η παρουσία του ίδιου του φημισμένου και βραβευμένου ραψωδού Ίωνα καθιστά το όλον κατάλληλο για θεατρική χρήση.

 

Θα χαρώ πολύ να σας δω εκεί!

 

Με την αγάπη μου και την εκτίμησή μου

Θεοδόσης

 

Υ.Γ. 1 Για εισιτήρια της παράστασης θα ενημερωθείτε εδώ (τιμή: 5 Ευρώ): https://aisxylia.gr/tickets/

 

Y.Γ. 2 Επισυνάπτω την αφίσα της παράστασης, καθώς και το εξώφυλλο του προγράμματος που θα επιμεληθούν οι Εκδόσεις των Διορθώσεων με το πρωτότυπο κείμενο, όπως και τη μετάφραση του Αθανάσιου Τσακνάκη, και θα τυπώσουν ως χορηγός οι εκτυπώσεις ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ/Χρήστος Κουτρουδίτσος, ως δωρεάν προσφορά κατά την προσέλευση σας. https://www.diorthoseis.gr/ekdoseis

 

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ