“Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη” σε κείμενο - σκηνοθεσία Περικλή Μοσχολιδάκη στον Πολυχώρο VAULT από το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, έως την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, κάθε Σάββατο στις 18:15 και Κυριακή στις 21:00, για 20 ακόμη παραστάσεις

Νέος κύκλος παραστάσεων

για

3η χρονιά

 

λόγω μεγάλης επιτυχίας

για την

 

Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη

σε

κείμενο - σκηνοθεσία

Περικλή Μοσχολιδάκη

 

στον

Πολυχώρο VAULT

από

το Σάββατο 5 Οκτωβρίου,

έως την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου,

κάθε Σάββατο στις 18:15 και Κυριακή στις 21:00,

για

20 ακόμη παραστάσεις

 

   Μετά από 2 χρόνια και 110 παραστάσεις, η “Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη”, σε κείμενο - σκηνοθεσία Περικλή Μοσχολιδάκη με τη Μάγδα Κατσιπάνου στο ρόλο της  Αγγέλικας Νίκλης Σολωμού, επιστρέφει, λόγω της μεγάλης αποδοχής από κοινό και κριτικούς, στον Πολυχώρο VAULT, για έναν νέο κύκλο παραστάσεων από το Σάββατο 5 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, κάθε Σάββατο στις 18:15 και Κυριακή στις 21:00, για 20 ακόμη παραστάσεις.

 

   Η Μάγδα Κατσιπάνου έλαβε τo Έπαθλο "Κατίνα Παξινού" στα Κορφιάτικα Βραβεία 2018 για την ερμηνεία της, ενώ και ο Περικλής Μοσχολιδάκης ήταν υποψήφιος για το βραβείο καλύτερου Συγγραφέα "Αλέκος Σακελάριος" για το κείμενο της παράστασης από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης.

 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η Αγγέλικα Νίκλη πουλήθηκε σε ηλικία 13 ετών στον Κόντε Νικόλαο Σαλαμών για να γίνει παλλακίδα του – μαντενούτα του και έκανε μαζί του δύο νόθα αγόρια, τον Διονύσιο που αναδείχτηκε Εθνικός ποιητής των Ελλήνων και τον Δημήτριο που έγινε Γερουσιαστής των Ιονίων Νήσων. Λίγο πρίν πεθάνει ο γέρο Κόντες Σαλαμών παντρεύεται τη μαντενούτα του και νομιμοποιεί τα νόθα παιδιά του που γίνονται και βασικοί κληρονόμοι της τεράστιας περιουσίας του. Η σχέση λατρείας του Διονύσιου με τη μητέρα του Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού γκρεμίζεται οριστικά όταν ο ετεροθαλής αδελφός του Διονύσιου Ιωάννης Λεονταράκης, γιός της μητέρας του από επόμενο γάμο διεκδικεί μέρος της περιουσίας του Κόντε Σαλαμών και η μητέρα του παίρνει το μέρος του. Την ώρα που η Ελλάδα καίγεται απ’ακρη σ’άκρη με την Επανάσταση του 1821, η Δίκη Σαλαμών συγκλονίζει την Ελλάδα και η Αγγέλικα, θύμα τελικά της αντιδικίας, διασύρεται σε ολόκληρο τον Ελληνισμό καθώς η προσωπική της ζωή συζητιέται παντού και η ίδια Διάφανη από παντού βιώνει τον φοβερό εξευτελισμό, τη φτώχεια και την εγκατάλειψη .

 

Πόσο επηρέασε τη ζωή και το έργο του Διονυσίου Σολωμού η τραγική μοίρα της μητέρας του;

Πόσο σημερινή και επίκαιρη είναι πάντα η κακοποίηση και ο εξευτελισμός μας γυναίκας;

Πόσο γνωστά μας είναι τα γεγονότα και τα ήθη μιας εποχής που σημάδεψε την ιστορία του τόπου μας;

Μια παράσταση διάλογος ανάμεσα στην Αγγέλικα και τον Διονύσιο, μια παράσταση για μια φωνή και ένα βιολοντσέλο, που παρεμβαίνει και σχολιάζει με τον εξαίσιο ήχο του τα δρώμενα.

 

Λίγα λόγια για το θεατρικό project "Ο Γιος μου..."

 

 Η παράσταση “Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη” είναι ένας από τους πέντε Μονολόγους που ξεκινησαν να παρουσιάζονται πριν από 2 χρόνια στον Πολυχώρο Vault, με αφορμή το θεατρικό project "Ο Γιος μου...". Πέντε σκηνοθέτες έφτιαξαν πέντε παραστάσεις, στηριγμένες πάνω σε πέντε βιογραφίες. Πέντε μάνες μίλησαν για τους γιους τους. Πέντε γυναίκες ηθοποιοί παρουσίασαν πέντε μονολόγους απλών γυναικών που μιλάνε για τα παιδιά τους, που εμείς γνωρίσαμε ως άντρες σπουδαίους και διακεκριμένους, που έλαμψαν με την προσωπικότητα, το έργο, την ευφυΐα, το ταλέντο, την τέχνη ή την επιστήμη τους (Μάντζαρος, Συγγρός, Σολωμός, Μέγας Αλέξανδρος, Μακρυγιάννης). Πέντε σημαντικοί άντρες του παρελθόντος που η ζωή και το έργο τους παραμένει ακόμα πηγή έμπνευσης για τους σύγχρονους, μέσα από μια γυναικεία ματιά.

 

Το project θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν 2020-21.

 

Συντελεστές

 

Κείμενο – Σκηνοθεσία : Περικλής Μοσχολιδάκης

Μουσική : Κωνσταντίνος Χίνης

Σκηνικά/ Κοστούμια: Μάριος Βουτσινάς

Βιολοντσέλλο : Κωνσταντίνος Χίνης

Σχεδιασμός Φωτισμού: Άκης Σαμόλης

Φωνή Διονύσιου Σολωμού : Περικλής Μοσχολιδάκης

Φωτογραφίες : Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Αφίσα : Δημήτρης Μητσιάνης

Trailer: Αντώνης Μίκροβας

Παραγωγή: Πολυχώρος Vault

 

Ερμηνεία: Μάγδα Κατσιπάνου

 

ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 

..."Αυτό που συμβαίνει στο Vault είναι μία από τις μικρές - μεγάλες νίκες που φέρνει η καλή μαρτυρία του κοινού. Στόμα με στόμα, η «Διάφανη» έγινε ένα θεατρικό γεγονός κερδίζοντας παρατάσεις. Το κείμενο, με εσωτερικό ρυθμό, διακυμάνσεις, πυκνώσεις και παύσεις, με περιεχόμενο, πυκνό σε δραματικές κορυφώσεις. Η Μάγδα Κατσιπάνου με εσωτερική δύναμη εντυπωσιακή τού εμφυσά ζωή. Παίρνει πηλό και σκόνη και φτιάχνει μια ιστόρηση ζωής, που, πέρα από τα γεγονότα που αφηγείται, έχει οικουμενικότητα μέσα στην τραγική μικρότητα και το σκοτεινό μεγαλείο κάθε ζωής που σάρωσε η λήθη. Μέσα σε ένα σκηνικό, βαπτισμένο στη λεπτοκεντημένη αισθητική του εικαστικού Μάριου Βουτσινά, η «Διάφανη» παραδόθηκε στο κοινό ως ένα θεατρικό δράμα, με βαριές συνηχήσεις. Ο Περικλής Μοσχολιδάκης έδωσε πρώτα από όλα κείμενο που μπορεί πλέον να ενταχθεί σε ρεπερτόριο"... Νίκος Βατόπουλος (Εφημερίδα Καθημερινή)

 

..."Μία συγκλονιστική παράσταση με θέμα τη ζωή της μητέρας του εθνικού μας ποιητή, Διονυσίου Σολωμού, στο Vault. Μέσα από τον χειμαρρώδη μονόλογο της Αγγέλικας, την οποία ενσαρκώνει με την καταπληκτική της ερμηνεία η Μάγδα Κατσιπάνου, ξετυλίγεται η δραματική, άγνωστη ιστορία μίας άσημης γυναίκας. Το εξαιρετικό κείμενο του έργου του Περικλή Μοσχολιδάκη είναι γραμμένο με πολλά στοιχεία της επτανησιακής διαλέκτου του 19ου αιώνα. Ο θεατής μπαίνει από την πρώτη στιγμή στο κλίμα της εποχής με τα λιτά σκηνικά του Μάριου Βουτσινά, όπου δεσπόζει το εκπληκτικό παραβάν, που τονίζουν ακόμη περισσότερο την επιβλητική, φινετσάτη, δυναμική παρουσία της Αγγέλικας η οποία καθηλώνει με τη συγκλονιστική της εξομολόγηση, τις εκφράσεις και τις κινήσεις της. Ο θεατής νιώθει να κατακλύζεται από διάφορα αντικρουόμενα συναισθήματα με τη βαθιά συγκίνηση να είναι το ισχυρότερο όλων. Φεύγοντας από το θέατρο νιώσαμε τυχεροί και ευτυχείς που είδαμε αυτή την υπέροχη, ανθρώπινη, συγκινητική παράσταση την οποία συστήνουμε ανεπιφύλακτα!"... Έλενα Ντάκουλα (Athens Voice)

 

...”Τρεις μονόλογοι που αξίζει να δούμε τον Μάρτιο με εξαιρετικές ερμηνείες από ηθοποιούς που δοκιμάζονται σε ένα από τα πιο δύσκολα θεατρικά είδη : Το συναξάρι του Ανδρέα Κορδοπάτη, Μαράν Αθά και «Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη»,σε κείμενο και σκηνοθεσία του Περικλή Μοσχολιδάκη, με τη Μάγδα Κατσιπάνου να εντυπωσιάζει στο ρόλο της μητέρας του εθνικού μας ποιητή, σε μια παράσταση-διάλογο ανάμεσα σε μητέρα και γιο”... Κορίνα Φαρμακόρη (LIFO)

 

...“Η Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού, πλάσμα ποιητικό η ίδια, ισορροπώντας ανάμεσα στη σκληρή πραγματικότητα και στο όνειρο, περιμένει την τελική κρίση, καταδικασμένη στη σιωπή μέχρις ότου αποκτά επιτέλους φωνή μέσα από το έξοχο έργο/παράσταση του Περικλή Μοσχολιδάκη. Την εμψυχώνει, κυριολεκτικά “πνευματώνει” μοναδικά η χαρισματική ερμηνεύτρια ηθοποιός Μάγδα Κατσιπάνου. Μια παραστάση που για την αισθητική και παιδαγωγική της αξία πρέπει να την δουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης”... Λέανδρος Πολενάκης (Εφημερίδα Η Αυγή)

 

..."Η παράσταση, όπως σκηνοθετήθηκε από τον ίδιον τον συγγραφέα, έχει όλα εκείνα τα στοιχεία, τα οποία αναδεικνύουν την υπόθεση, προσφέροντας στο κοινό μεγάλη συγκίνηση, χάρη και στην υπέροχη ερμηνεία της Μάγδας Κατσιπάνου, η οποία επωμίζεται το βαρύ φορτίο ενός τόσο απαιτητικού και ιδιαίτερου ρόλου. Δυναμική, κατατρεγμένη, πονεμένη, απελπισμένη, απολογητική... Μια απολαυστική παράσταση, που συγκινεί αλλά και διδάσκει, λόγοι για τους οποίους οι θεατές καταχειροκρότησαν τους συντελεστές, με επιφωνήματα, καλώντας τους στη σκηνή πολλές φορές, στο τέλος. Εξαιρετική η Μάγδα Κατσιπάνου. Θερμά συγχαρητήρια"... Νίκος Μπατσικανής (μέλος Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών - Θεατρικά Βραβεία Κάρολος Κουν) (Palmografos.com)

 

..."Μια υπέροχη ιστορική παράσταση, προϊόν τεράστιας έρευνας και δοσμένη με ξεχωριστή ζωντάνια, με κομψότητα και τοπικό «χρώμα». Η σκηνοθεσία του Περικλή Μοσχολιδάκη, σε συνδυασμό με το ονειρεμένο τσέλο της βραδιάς, μάς έκαναν να φύγουμε με την ψυχή μας γεμάτη συναίσθημα και δέος.
Ο λόγος και η ερμηνεία της ταλαντούχας Μάγδας Κατσιπάνου αριστουργηματικά. Μία παράσταση ιδιαίτερης ποιότητας που κατάφερε να μας πάρει μαζί της, να μας κάνει να ονειρευτούμε, να δακρύσουμε και να γελάσουμε. Τα σκηνικά του Μάριου Βουτσινά εκλεπτυσμένα, συμβολικά, αισθητικά λιτά, υπέροχα κομψά, συμπλήρωναν και υποστήριζαν την ικανότατη Μάγδα Κατσιπάνου, που μαζί με τον πολύ ατμοσφαιρικό φωτισμό του Άκη Σαμόλη δημιουργούν μια ποιητικότατη παράσταση, βασισμένη στον λόγο. Μια παράσταση που δεν ξεχνιέται εύκολα, που σε διαπερνά, που τη νιώθεις μέσα σου μέρες αργότερα, που θέλεις να τη διηγηθείς, να τη μοιραστείς. Μια ανεκτίμητη παράσταση, που σου αφήνει έντονα τα συναισθήματα της πίκρας, της αβεβαιότητας, της προδοσίας και της δικαιοσύνης!"... Ειρήνη Αϊβαλιώτου (catisart.gr)

 

..."Εξαιρετικό ήδη από τη σύλληψή του, το θεατρικό πρότζεκτ του VAULT "Ο Γιος μου…" φέρνει στο προσκήνιο τις μητέρες επιφανών ανδρών. Η Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη, η μητέρα του Διονύσιου Σολωμού με την ψυχωμένη ερμηνεία της Μάγδας Κατσιπάνου και το αριστοτεχνικά γραμμένο -και μάλιστα στο ιδιόλεκτο της εποχής και του τόπου- κείμενο του Περικλή Μοσχολιδάκη αλλά και την εύστοχη σκηνοθεσία του προκαλεί έντονη συγκίνηση"... Πέλα Σουλτάτου (Περιοδικό Φρέαρ)

 

..."Η ερμηνεία της κυρίας Κατσιπάνου, συγκλονιστική, καθηλωτική. Μέσα από την απλότητά της, καταφέρνει εντελώς μόνη της πάνω στη σκηνή, να αναπαραστήσει μπροστά μας ένα ζωντανό κόσμο από διαφορετικά συναισθήματα και χαρακτήρες. Μια παράσταση ιδιαίτερη, ξεχωριστή, που σε ακολουθεί ώρες μετά. Πολλά συγχαρητήρια τόσο στον Περικλή Μοσχολιδάκη, για το εξαίρετο κείμενο και την σκηνοθεσία της «Διάφανης» όσο και στην πρωταγωνίστρια Μάγδα Κατσιπάνου, που αν και η πρώτη της επαγγελματική δουλειά, μας δείχνει ότι με το μοναδικό της ταλέντο έχει να προσφέρει πάρα πολλά στο χώρο του Θεάτρου και όχι μόνο. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την μοναδική αυτή εμπειρία που μας προσφέρατε και που δεν πρέπει κανείς να χάσει"...Λιναρίτης Γιώργος (Art Magazino)

 

...“Με δυο μόνο λόγια η διάφανη Αγγέλικα του Περικλή Μοσχολιδάκη, με την ειλικρίνεια των προθέσεων και των λόγων της, κάνει το δράμα μιας μαντενούτας ποπολάρας του 19ου αι. να μας αφορά σήμερα, να μας νοιάζει. Και το καταφέρνει με την υποκριτική δεινότητα της Μάγδας Κατσιπάνου, με το παιχνιδιάρικο τσέλο του Κωνσταντίνου Χίνη, ακόμη και με το εντυπωσιακό μαύρο φόρεμα του Μάριου Βουτσινά, πουαφαιρείται, για να μας παραδώσει μιαν Αγγέλικα εξαγνισμένη πια από την εξομολόγηση, ντυμένη στα λευκά, που ανακουφίζει. Ανακουφίζει κι εκείνην κι εμάς μαζί!”... Γιάννης Καρνεσιώτης (Boem Radio)

 

..."Το κείμενο γραμμένο με στοιχεία επτανησιακής διαλέκτου από τον Περικλή Μοσχολιδάκη δημιουργεί ξεχωριστό ενδιαφέρον και ταξιδεύει τον θεατή σε άλλη εποχή και χώρο. Η σκηνοθεσία λιτή και δωρική. Το εύρημα του μουσικού (Κωνσταντίνος Χίνης) που παίζει βιολοντσέλο επάνω στην σκηνή, δημιουργεί την ανάλογη ατμόσφαιρα για αυτή την τόσο προσωπική απολογία – διάλογο μάνας και γιου. Η ερμηνεία της Μάγδας Κατσιπάνου δουλεμένη, διατηρεί μέτρο και ρυθμό, η φωνή ακολουθεί τα γεγονότα σε συνδυασμό με την κίνησή της που είναι λιτή αλλά παραστατική και παρασύρει το θεατή στην αφήγηση με μοναδικό τρόπο.
Τα σκηνικά από τον Μάριο Βουτσινά εξαιρετικής αισθητικής, ενισχύουν την ατμόσφαιρα που απαιτείται συνδυάζοντας κλασικά και σύγχρονα στοιχεία με αρμονικό τρόπο. Οι φωτισμοί από τον Άκη Σαμόλη επίσης ενισχύουν τις ατμόσφαιρες και δημιουργούν συναισθηματική ένταση στα σημεία που το έργο το απαιτεί"... Βίκυ Διαμάντη (Laflink)

 

... “Μια καταπληκτικη παράσταση που είχαμε την ευκαιρία να δούμε και στην ουσία να αφουγκρατούμε στο Πολυχώρο VAULT! Απο το πρώτο κιόλας λεπτό σε καθηλώνει και σε ανατριχιάζει κάθε φορά που αυτή η γυναικα ανοίγει το στόμα της, σε διάλεκτο της Ζάκυνθου, και διηγείται την πολύπαθη ζωή της. Μια ιδιαίτερη παράσταση που μπορεί να χαρακτηριστεί και ώς ένα "μάθημα", που οταν βγεις απο το θεατρο την σκέφτεσαι για ώρες.....όχι μονο για την ιστορία της αλλά για την μοναδική ερμηνεία της κυρίας Μάγδας Κατσιπάνου, η οποία μαθαίνω ειναι η πρώτη της δουλειά και όμως σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Το κατάμεστο θεατρο δεν ανέπνεε για 75 λεπτά! Υπεροχο το κείμενο και η σκηνοθεσία του Περικλή Μοσχολιδάκη! Πολύ καλη ιδέα η ζωντανή μουσικη απο το βιολοντσέλο του Κωνσταντίνου Χίνη. Ενα μεγάλο μπράβο σε ολους τους συντελεστές! Ενα μεγάλο ευχαριστωγια όσα είδαμε και νιώσαμε σε ενα τόσο υπεροχο εργο που ευχαριστήθηκε η ψυχή μας!”... Πόλλυ Μαρμαρινού (freshart24.gr)

 

... “Η ερμηνεία της Μάγδα Κατσιπάνου καθηλωτική. Εξαιρετικά παραστατική και εκφραστική. Ο λόγος, το ύφος, η κίνηση, το βλέμμα, όλα σε πλήρη αρμονία. Ιδιαίτερη μνεία στο καταπληκτικό κείμενο του Περικλή Μοσχολιδάκη, ο οποίος είναι και ο σκηνοθέτης της παράστασης. Ο λόγος αριστουργηματικός, σε επτανησιακό ιδίωμα σε μεταφέρει αβίαστα σε μια άλλη εποχή. Μια καταπληκτική παράσταση που σου δημιουργεί πλήθος συναισθημάτων και αναμοχλεύει άλλα τόσα”… Ειρήνη Ζαβιτσάνου (Musiccorner.gr)


...“Κείμενο με εξαιρετική γλώσσα, θαυμάσιες ισορροπίες, ιστορική ακρίβεια, χιούμορ και σπαρακτική ειλικρίνεια. Γίνεται το θεμέλιο ενός υποκριτικού ρεσιτάλ από την ηθοποιό η οποία οδηγεί με ακρίβεια τις συναισθηματικές εκρήξεις στο κορύφωμά τους ενώ αναδεικνύει ταυτόχρονα όλες τις αποχρώσεις του περίπλοκου ψυχισμού της. Σκηνοθεσία ζυγισμένη και διακριτική, χωρίς υπερβολές και εντυπωσιασμούς, βασισμένη στην ερμηνεία της ταλαντούχας ηθοποιού. Σκηνικό περιβάλλον διακριτικό, καλαίσθητο και λειτουργικό. Κοστούμι με άποψη, εναρμονισμένο απόλυτα με τη σκηνοθετική γραμμή. Φωτισμοί που ακολουθούν τη ροή της δράσης, δημιουργώντας τις κατάλληλες ατμόσφαιρες. Μια παράσταση χειροποίητη και μαγική που θα την αγαπήσετε τόσο όσο την αγάπησαν κι εκείνοι του την δημιούργησαν. Μην την χάσετε!”... Μαρία Κυριάκη (Επί Σκηνής)

 

...“O πολυτάλαντος και πολυπράγμων Περικλής Μοσχολιδάκης γράφει και σκηνοθετεί μια αληθινή κατάθεση ψυχής, μια «αυτοβιογραφία» υποθετική όσο και ευλογοφανή, στηριγμένη σε εξονυχιστική έρευνα πηγών.
Γλαφυρό, σφριγηλό και παλλόμενο από ζωή, με την προσωδία και τον άπταιστο ρυθμό του λόγου να του προσδίδουν την υφή πεζοτράγουδου, το θεατρικό κείμενο συνοδεύεται, υπογραμμίζεται και συμπληρώνεται μουσικά από το βιολοντσέλο του Κωνσταντίνου Χίνη... Η Μάγδα Κατσιπάνου ενσαρκώνει με ατόφια, συνταρακτική θέρμη και πειστικότητα την πολύπαθη Αγγέλικα, γεμίζοντας τη σκηνή με την αρχοντική, στιβαρή και μαζί φινετσάτη παρουσία και την εκφραστικότατη φωνή της... Ιδιοφυές, υποβλητικό σκηνικό με την υπογραφή του Μάριου Βουτσινά, συμπαγές και συγχρόνως «χορταστικό» για το βλέμμα, καθώς και πολυδιάστατα περιγραφικό”...Μάριον Χωρεάνθη (diastixo.gr)

 

..."Αδιαμφισβήτητα μια καλοφτιαγμένη, χειροποίητη παράσταση, ένας μονόλογος- ύμνος στην τέχνη του ηθοποιού. Το κείμενό του Περικλή Μοσχολιδάκη αληθινό, πηγαίο και άμεσο, ταξιδεύει το νου και την ψυχή του θεατή. Ο ίδιος έχει επιμεληθεί με φροντίδα, αγάπη και ζήλο την σκηνοθεσία της παράστασης δίχως τεχνάσματα.

Ο Μάριος Βουτσινάς έχει σχεδιάσει το εντυπωσιακό κοστούμι της πρωταγωνίστριας και έχει δημιουργήσει ένα εικαστικό σκηνικό απαράμιλλης ομορφιάς!  Εξαιρετικά ανατριχιαστική η ερμηνεία της Μάγδας Κατσιπάνου! Αυτό το πλάσμα έχει θείο ταλέντο… είναι μια ηθοποιός που σε παρασύρει ολοκληρωτικά. Aποσπά διθυραμβικά σχόλια και γοητεύει κοινό και κριτικούς. Η παρουσία της είναι επιβλητική, η άρθρωσή της μοναδική και ο λόγος της εκφέρεται απνευστί. Πραγματική μυσταγωγία… συνονθύλευμα συναισθημάτων και αισθήσεων… σας ευχαριστώ πολύ από τα βάθη της καρδιάς μου!"... Ντίνα Καρρά (kallitexnes.gr)

 

..."Γραμμένο σε επτανησιακή διάλεκτο του 19ου αιώνα, δουλεμένος μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια, πυκνός σε λεπτομέρειες και νοήματα, πλούσιος συναισθημάτων και εικόνων, αποδίδεται συγκλονιστικά από την ταλαντούχα Μάγδα Κατσιπάνου. Το εξαιρετικά καλοδουλεμένο και ποιητικό κείμενο του Περικλή Μοσχολιδάκη, προσδίδει αυθεντικότητα στην αφήγηση, δημιουργώντας εικόνες και συναισθήματα και καταλήγοντας σε ένα μάθημα ζωής για την αγάπη, τις ανθρώπινες σχέσεις, τη συγχώρεση. Η Μάγδα Κατσιπάνου καταθέτει μια καθηλωτική ερμηνεία. Άμεση, επικοινωνιακή και βαθύτατα ανθρώπινη σε παρασύρει στην ιστορία από την πρώτη της αναπνοή, αναδεικνύοντας την τραγικότητα της ηρωίδας και υπηρετώντας ένα πυκνό, δύσκολο κείμενο χωρίς λάθη στην εκφορά του λόγου της. Αξίζουν εύσημα σε όλους τους συντελεστές της παράστασης, τόσο για το ανέβασμα του συγκεκριμένου έργου όσο και για τις επιτυχημένες επιλογές που φιλοξενούνται στον πολυχώρο Vault"...Γιώργος Επιτροπάκης (greekaffair.gr)

 

..."Το πολύ ψαγμένο κείμενο του σκηνοθέτη, αναδεικνύεται και ζωντανεύει μέσα από μια γλυκιά επτανησιακή προφορά, που γλυκαίνει το πνεύμα. H Μάγδα είναι μια ηθοποιός που από χάρισμα, κοιτάζει τον θεατή κατάματα. Είχα μια μοναδική ευκαιρία και την κέρδισα, μ’ αυτήν την πεποίθηση έφυγα εκείνο το βράδυ, αφού βέβαια έψαξα να γνωρίσω την ηθοποιό και τους άξιους συντελεστές... Πρόκειται για μια παράσταση, που σε διδάσκει, όσα ιστορικά στοιχεία κρύβουν τα εκπαιδευτικά βιβλία του δημοσίου, γιατί μπλεγμένα στα στερεότυπα της εκπαίδευσης, ακολουθούν την εποχή, αγκομαχώντας. Ευτυχώς, που η έρευνα για τα ιστορικά πρόσωπα, ιδιαίτερα όταν ανταμώνει με τον πολιτισμό του καλού θεάτρου, έρχεται να συμπληρώσει τα ελλείμματά μας σε γνώση, αλλά και συναισθηματικά πεδία, έτσι όπως δεν τα έχουμε φανταστεί"... Γιάννης Φιλιππίδης (Άνεμος magazine)

 

..."Στον Πολυχώρο Vault συντελείται ένα μικρό θαύμα. Ο σκηνοθέτης Περικλής Μοσχολιδάκης, με ένα άρτιο και υψηλής αισθητικής κείμενο, μας μεταφέρει τη ζωή της μητέρας του Διονυσίου Σολωμού. Η Μάγδα Κατσιπάνου μάς καθήλωσε με μία έξοχη ερμηνεία και κράτησε τους θεατές σε εγρήγορση σε όλη τη διάρκεια του μονολόγου της. Mία παράσταση που θα μείνει στα χρονικά του θεάτρου μας ως υπόδειγμα συγγραφής και απόδοσης του λόγου από ένα σύνολο εξαίρετων συντελεστών"... Γιώργος Δουατζής (Fractal)

 

...“Μέσα από τον χειμαρρώδη μονόλογο της Αγγέλικας, την οποία ενσαρκώνει με την καταπληκτική της ερμηνεία η Μάγδα Κατσιπάνου, ξετυλίγεται η δραματική, άγνωστη ιστορία μίας άσημης, εκπάγλου, όμως, όμορφης γυναίκας, η οποία έφερε στον κόσμο τον Διονύσιο Σολωμό, παρ’ όλο που η ίδια διασύρθηκε και απαξιώθηκε τόσο όσο ο αγαπημένος της γιος αναγνωρίστηκε και δοξάστηκε. Μια παράσταση που την απολαμβάνεις και γοητεύεσαι από την εξαιρετική υποκριτική της πρωταγωνίστριας που αν και μόνη στη σκηνή με ένα μουσικό σε παρασύρει στον κόσμο της ηρωίδας της”... Γιώτα Δημητριάδη (Texnes-plus)

 

..."Η Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού εκτός από ένας συγκλονιστικός μονόλογος, αποτελεί κι ένα βαθύ μάθημα ιστορίας. Το υπέροχο κείμενο του Περικλή Μοσχολιδάκη, γεμάτο λεπτομέρειες, νόημα, εικόνες και συναισθήματα προσδίδει αυθεντικότητα και βάζει από τις πρώτες λέξεις τον θεατή στο κλίμα της εποχής, ενώ η εξαιρετική του σκηνοθεσία μας δωρίζει μια παράσταση με τόσο ωραίους ρυθμούς που σε παρασύρει από την πρώτη στιγμή. Η Μάγδα Κατσιπάνου καταθέτει μια καθηλωτική ερμηνεία ως Αγγέλικα. Άμεση, επικοινωνιακή και βαθύτατα ανθρώπινη σε παρασύρει στην ιστορία από την πρώτη της αναπνοή, αναδεικνύοντας την τραγικότητα της ηρωίδας. Αξίζει να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας σε όλους τους συντελεστές για αυτή της εξαιρετική παράσταση που παρακολουθήσαμε.... Ευαγγελία Πρίφτη (Street Radio)

 

..."Ο Περικλής Μοσχολιδάκης κατάφερε με δεξιοτεχνία να ξεδιπλώσει και να δώσει πνοή σε έναν φαινομενικά «αντιήρωα», να δημιουργήσει μια ζωή με αρχή, μέση, τέλος με την παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ δημιουργεί εικόνες και ατμόσφαιρες και μας παρασύρει να ακολουθήσουμε τα χνάρια της. Έτσι έρχεται με την εξαιρετική της ερμηνεία η Μάγδα Κατσιπάνου, να αποκαταστήσει τις πράξεις της, παραθέτοντας τον ψυχισμό της. Ο μεστός λόγος της και η εναλλαγή των συναισθημάτων της, χωρίς υπερβολές μας κάνει να βλέπουμε έναν μεταμορφωμένο εαυτό, ο οποίος δρα σε ένα άλλο σώμα καθρεφτίζοντας κάθε έναν από εμάς"... Εύα Αγραφιώτη (Τρίτο Κουδούνι)

 

...“Μια παράσταση καθηλωτική με έντονο κείμενο και με εξαιρετικές σκηνοθετικές επιλογές. Το σκηνικό, το βιολοντσέλο, ο ρυθμός, όλα σε προκαλούν να παρακολουθήσεις, μα ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως αυτή η παράσταση είναι η πρώτη επαγγελματική δουλειά της ταλαντούχας – όπως αποδείχτηκε- ηθοποιού Μάγδας Κατσιπάνου με έναν ρόλο σίγουρα απαιτητικό”... Μαρία Διονυσοπούλου (Young people)

 

..."Ένας από τους πιο πετυχημένους μονόλογους που παρακολούθησα φέτος στο ελληνικό θέατρο! Έργο γραμένο με ψυχή κι αγάπη!"...Εύη Ρούτουλα (Koukidaki)

 

..." Ένας συνταρακτικός μονόλογος!! Οποιοδήποτε βραβείο και αν απονεμηθεί στη Μάγδα Κατσιπάνου για την ερμηνεία της, θα της αξίζει και με το παραπάνω! Υπήρξε καθηλωτική. Αληθινή, πηγαία, συγκινητική, εκφραστική, αστεία. Μία άρτια ερμηνεία, στην οποία -προσωπικά τουλάχιστον- δεν μπορώ να βρω ψεγάδι.
Άξιος συγχαρητηρίων και ο Παντελής Μοσχολιδάκης για το δημιούργημά του. Σκηνοθετικά, επίσης το αποτέλεσμα είναι παραπάνω από άρτιο. Η πρωταγωνίστρια έχει καθοδηγηθεί με μαεστρία για να αναδείξει όλες τις πτυχές της προσωπικότητας της ηρωίδας της.Η «Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη» είναι μια παράσταση καθολικής αποδοχής που αξίζει να δείτε και σας εγγυώμαι πως θα θυμάστε για πάντα. Το αποτέλεσμα δικαιώνει και τον πιο απαιτητικό θεατή, και τον πιο διαβασμένο ιστοριογράφο, ή και τον πιο... φανατικό Επτανήσιο! Περιττό δε, να αναφέρω πως το θέατρο είναι κατάμεστο σε κάθε παράσταση, πράγμα που δικαιολόγησε την παράταση μέχρι και τις 27 Μαΐου"...Οι συντάκτες του MixGrill

 

..."Η Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η διάφανη μιλάει με σπαραγμό -σ' ένα συγκλονιστικό μονόλογο- που κινείται ανάμεσα στο θυμό για την αδικιά της ζωής της, στην ενοχή για τα ''λάθη'' της και στην αγάπη της για τον άντρα της [2ος] και για τα παιδιά της.Ένα εξαίρετο γεμάτο ευαισθησία κείμενο του Περικλή Μοσχολιδάκη με την ασυναγώνιστη ερμηνεία της Μάγδας Κατσιπάνου και την απολαυστική ντοπιολαλιά της Ζάκυνθος, που με συγκίνησε μέχρι δακρύων. Υπέροχο βιολοντσέλο από τον Κωνσταντίνο Χίνη"... Λένα Σάββα (Θεατρο.gr)

 

..."Μεγάλη προσωπική επιτυχία του Περικλή Μοσχολιδάκη. Από τη συγγραφή του έργου, με ότι συνεπάγεται αυτό , έως την επιλογή των συνεργατών-συντελεστών και την υλοποίησή του. Η Μάγδα Κατσιπάνου αποδεικνύει, ότι μπορείς να καταφέρεις και το πιο δύσκολο, αν υπάρχει θέληση, ικανότητα, γνώση, σκληρή δουλειά, το σωστό timing και φυσικά ταλέντο. Δικαίως παίζεται και 2η σεζόν και θα επέμενα να συνεχιστεί και την επόμενη!"... Βικτώρια Πέππα (Quinta)

 

.."Η Μάγδα Κατσιπάνου είναι η Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού. Μια συγκλονιστική, καθηλωτική ερμηνεία, μία εκπληκτική παρουσία. Μια μοναδική παράσταση που πρέπει να παρακολουθήσετε. Θα συγκινηθείτε. Θα προβληματιστείτε. Θα την λατρέψετε."... Βίβιαν Μητσάκου (Theater Project 365)

 

..."Με όλη τη δύναμη της ψυχής μου λέω όλοι, ΟΛΟΙ να δουν τη ΔΙΑΦΑΝΗ! Έξοχο το κείμενο του Περικλή Μοσχολιδάκη. Και η σκηνοθεσία του. Κι ο χώρος που επέλεξε"... Γιάννης Λυμτσιούλης (Greco-Land)

 

..."Η Μάγδα Κατσιπάνου υπήρξε απλά καθηλωτική. Η παρουσία της επιβλητική και ανυπέρβλητη, πήρε το υπέροχο κείμενο του Περικλή Μοσχολιδάκη και του χάρισε σάρκα, οστά και την πνοή που του άρμοζε. Αυτή η παράσταση αγαπήθηκε πολύ από όλους της συντελεστές της, με το αποτέλεσμα να είναι υπεράνω προσδοκιών ακόμα και για τους πιο δύσπιστους θεατές. Σας τη συνιστώ με όλο μου το είναι, καθώς πρόκειται για μια θεατρική επιλογή, η οποία σίγουρα θα γράψει μέσα σας και στο σύνολό της (κείμενο, μουσική, ερμηνεία, σκηνοθεσία, σκηνικά, φωτισμός) είναι μια παράσταση που όμοια της δεν συναντάμε συχνά. Καλή σας θέαση!... Χάρις Μολυβιάτη (Noizy.gr)

 

..."Ο Περικλής Μοσχολιδάκης έχει γράψει έναν εκπληκτικό μονόλογο, μεστό, αληθινό, σκληρό και τρυφερό συνάμα, χωρίς ψευτιές, χωρίς φανφάρες και το σκηνοθέτησε κιόλας με περισσή μαεστρία. Το εγχείρημα απογειώνει με την ερμηνεία της η Μάγδα Κατσιπάνου, είναι καθηλωτική, απίστευτα άνετη με την επτανησιακή διάλεκτο σαν να είναι η μητρική της γλώσσα, αληθινή, συγκλονιστική, με τεράστιο εκτόπισμα πάνω στη σκηνή. Σπεύσατε. Μην χάσετε αυτήν την παράσταση"... Ελπινίκη Νίνου (Θεατρο.gr)

 

... “Μια παράσταση που μας κάνει να προβληματιστούμε και να συγκινηθούμε. Μια παράσταση που δεν εκβιάζει την συγκίνηση μας αλλά που δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους από την ερμηνεία της Μάγδας Κατσιπάνου”... Παναγιώτης Βογιατζής (The Look)

 

..."Η ταλαντούχα Μάγδα Κατσιπάνου δίνει ένα πραγματικό ρεσιτάλ ερμηνείας, ενώ ο Περικλής Μοσχολιδάκης συνέγραψε ένα πυκνό κείμενο, με πολλά ιστορικά, κοινωνικοπολιτικά, πολιτισμικά και ηθογραφικά στοιχεία και παράλληλα το σκηνοθέτησε με βαθιά (επί)γνώση της ιστορικής περιόδου, των γεγονότων που στιγμάτισαν τόσο τη ζωή της ηρωίδας του, όσο και του ίδιου του ποιητή και κυρίως με ειλικρινή πρόθεση να αναδείξει τον εσωτερικό κόσμο μιας ταλαιπωρημένης, αλλά περήφανης, γυναίκας που «πουλήθηκε» - κυριολεκτικά και μεταφορικά – σχεδόν από όλους όσους αγάπησε και είδε τη ζωή της να κρεμιέται στα "μανταλάκια"... Λίλα Παπαπάσχου (Θεαθήναι)

 

..."Το μαγικό που συμβαίνει χάρη στην αφοπλιστική ερμηνεία της Μάγδας Κατσιπάνου είναι πως μας έχει κερδίσει ήδη από τα πρώτα λεπτά. Ένας δυναμικός συνδυασμός απελπισίας, πείσματος και πάθους. Το κείμενο του εξαίρετου συγγραφέα και σκηνοθέτη Περικλή Μοσχολιδάκη αναδεικνύει την ιδιομορφία και το ύφος της εποχής, φέρνει στο φως στοιχεία για τη ζωή του Διονύσιου Σολωμού και της μητέρας του, καθόλου γνωστά στο ευρύ κοινό, αλλά πολύ ενδιαφέροντα"...Ντίμη Θεοδωράκη (FermouArt E- Magazine)

 

...“Mια παράσταση αληθινό εγκαλλώπισμα της Τέχνης του θεάτρου, δημιούργημα αυθεντικό, γνήσιο που συγκινεί, που μιλά στο μυαλό και στο συναίσθημα, μα πάνω από όλα ξέρει να μαγεύει, να σε κάνει να ενδύεσαι το κοστούμι της Αγγέλικας και να το κουβανείς στην ψυχή σου. Μια παράσταση που συγκλονίζει το θεατρόφιλο κοινό εδώ και δύο χρόνια και που όπως δείχνουν τα πράγματα, ήρθε για να μείνει, στο θέατρο και στη ζωή μας”... Μαριλιάνα Ρηγοπούλου (Fragile)

 

 

*ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

 

INFO!

ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΝΙΚΛΗ ΣΟΛΩΜΟΥ Η ΔΙΑΦΑΝΗ, 3η χρονιά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ:

Από το Σάββατο 5 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, για 20 παραστάσεις

 

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Σάββατο 18:15, Κυριακή 21:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος: 12 ευρώ

Προπώληση Viva : 10 ευρώ

Μειωμένο: 10 ευρώ Φοιτητές / Μαθητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) / ΑμΕΑ / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) /Συνταξιούχοι

 

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS

Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6949534889

(για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 - 14:00 και 17:00 - 21:00)

Email: vaultvotanikos@gmail.com

FB Page : https://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1